TARIEVEN BEDRIJFSFOTOGRAFIE

Wat zijn de tarieven van bedrijfsfotografie? Een vraag die ik geregeld krijg.Het is erg lastig om concreet te zeggen wat de prijzen van bedrijfsfotografie precies zijn. Dit omdat het tarief afhankelijk is van een aantal factoren en fotografie altijd maatwerk blijft. Vooraf kan ik een indicatie geven van de kosten en meestal is het mogelijk een vaste prijsafspraak te maken middels een offerte.

Welke kosten rekenen fotografen

Voor het maken van een offerte van een bedrijfsreportage, wordt gekeken naar de volgende onderdelen van de opdracht:

·       Tijd op locatie

·       Reistijd en reiskosten

·       Nabewerkingstijd

·       Aantal afbeeldingen

·       Afkoop van rechten op de afbeeldingen

Het uurtarief, het gewenste aantal afbeeldingen en de gebruiksrechten bepalen dan samen het tarief van een opdracht. 

Uurtarieven bedrijfsfotografie

De ervaring van een fotograaf bepaalt deels de hoogte van het uurtarief. Maar een uurtarief alleen zegt niet zo heel veel. De uiteindelijke prijs hangt meer af van het aantal uur dat een fotograaf nodig denkt te hebben. Bovendien speelt er nog een tweede, belangrijke. factor mee: de nabewerking.

Want na de shoot begint een belangrijk tweede deel van het werk van de fotograaf: de selectie van de beste beelden en de bewerking ervan. Die nabewerking kan net zoveel tijd (of langer) in beslag nemen dan het eigenlijke fotograferen. De ene fotograaf zet die uren op de offerte als aparte post, de andere fotograaf calculeert deze uren in bij het tarief voor de fotografie tijd op locatie. Hoewel de nabewerking voor de opdrachtgever vrij onzichtbaar is, is deze dus wel van invloed op de uurtarieven.

Meer informatie?

Vraag een offerte aan, dan krijg je die niet alleen snel, maar is ook direct duidelijk wat de kosten zijn. Mijn uurtarief is inclusief nabewerking en gebruiksrecht voor onbepaalde tijd. Dat is wel zo helder en gemakkelijk. Heb je daar een vraag over of wil je advies? Gebruik onderstaande button en ik reageer zo snel mogelijk!

  • Black LinkedIn Icon
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Black Instagram Icon

© 2016 all rights reserved Made by Jacqueline